Annonce

Guide til aktier for begyndere

Mange drømmer om at lære at investere. Det er blandt andet et godt alternativ til opsparingskontoer, hvor du i stedet kan ende med at have flere penge på din konto. Du kan læse mere om, hvordan du begynder at handle med aktier her.

Hvad er en aktie?

Når man begynder at snakke om aktier for begyndere, så er det en god ide at starte med det helt basiske – hvad er en aktie? Når du køber en aktie, så køber du en lille del af et selskab. Du arbejder ikke for firmaet, men du ejer en lille del af det.

Forskellen på det primære og sekundære marked

Når du begynder at ville handle med aktier, så kommer du til at møde ordene primær og sekundære marked meget, men hvad betyder det egentlig. Du kan dele aktiehandel op i to forskellige markeder. Den første type er det primære marked, som består af aktier, som virksomheden sætter til salg. Det er altså her, hvor aktien oprettes.

Det sekundære marked består af investorer, som handler aktier med hinanden. Hvis du for eksempel køber en aktie fra en investor i stedet for direkte ved selskabet, er det altså en del af det sekundære marked. Størstedelen af alt aktiehandel foregår på det sekundære marked. Det er også det marked, som har indflydelses på kursen af en aktie. Du kan finde sikre aktier for begyndere.

Hvordan investerer man så i aktier?

Aktier for begyndere starter tit med at fortælle dig alt det basiske om, hvad aktier er, og hvordan de fungerer, men hvordan kan man købe en aktie? Før i tiden købte man aktier gennem telefonsamtaler, men nu er det en digital proces gennem en online børsmægler. I Danmark er de to største børsmæglere Saxo Bank og Nordnet. Inden du køber en aktie, så er det en god ide at undersøge, hvilket firma, som du vil investere i. Herefter kan du blandt andet bruge Saxo Bank eller Nordnet som platform til at investere igennem. Først betaler du penge til platformen, hvorefter du kan vælge, hvilken aktie du gerne vil købe. Når du har valgt en aktie og set kursen, så kan du trykke køb, hvorefter du nu ejer en lille del af en virksomhed.

Kommentarer lukket til Guide til aktier for begyndere