En fremtid for økologisk landbrug

Der er mange valgmuligheder, når du er på indkøb. Den kvalitetsbevidste vælger ofte friskt, dansk og økologisk. Men tiden er knap for den danske børnefamilier og flere og flere søger de nemme – men gode løsninger. Løsninger på mad, der ikke går på kompromis med kvalitet og økologi.

Økologisk mad fik en langsom start. Det sneg sig ind i den danske bevidsthed med mælk og æg. Nu er det nærmest en fast del og har meget plads på hylderne. Med tiden er det blevet til, at alt kan fås – hvis du vil betale prisen. Økologi er dyrere og med en markant bevidsthed om dyrevelfærd og dyreetik, samt at i følge nogle undersøgelser er bedre for kroppen vælger de fleste økologisk. Det kræver dog at de har tid og råd.

Et økologisk måltid

En hektisk hverdag kræver nemme løsninger. Derfor vælger især mange børnefamilier de sunde og lette løsninger når det kommer til aftensmad. Forældre i en børnefamilie står ofte tidligt op for at klare morgenmad, madpakker, børn i tøj og klar til vuggestue, børnehave eller skole. Så af sted på arbejde og så hjem og hente. Når man har været i gang 12 timer og så skal forberede aftensmad i ulvetimen efter at børnene har været institution. Så kan det godt blive lidt tungt. Derfor er måltidskasser som Simple Feast blevet et kæmpe hit.

En måltidskasse er håndplukket mad – lige til bordet

En helt ny hverdag for økologisk landbrug

Når økologien slår igennem – helt fra de enkelte varer til de færdige måltider – så er den dimension af landbruget helt på plads. Det er godt for den enkelte forbruger og for dyrene. Men det ændrer ikke på at landbruget som helhed i Danmark har trange kår. Der er stor konkurrence på hvert enkelt mejeriprodukt. Det er lige fra mælk og kød til æg og grønt. Derfor er der stor fokus på at få det bæredygtige landbrug til at være en fornuftig forretning. Måske er tiden kommet for at landbruget kan vejre morgenluft – men omstillingen er nok stor – for tendensen er mindre kød og meget mere grønt.