Populær

Mange brancher har lært meget af landbruget

Der er mange brancher der har meget at lære af landbruget. Vi ser en tendens til en udvikling mod en mere bæredygtig produktion i flere brancher, og det er takket være landbruget. Her ser vi lidt nærmere på, hvilke brancher der har taget metoder fra landbruget til sig. 

En naturlig udvikling

Vi går mod en mere bæredygtig og naturlig udvikling i flere brancher. Denne er hovedsageligt baseret på principper om klimavenlighed, og et større ønske fra forbrugerne om at lægge lidt ekstra penge i produkter der er produceret økologisk. Det ser vi selvfølgelig først og fremmest indenfor fødevarebranchen, at vi ser, at økologisk mad hitter stort blandt forbrugerne i en helt anden grad end det har gjort tidligere. 

En anden branche, der vi ser en mere naturlig udvikling, direkte påvirket af landbruget, er vinbranchen. Her ser vi en stor øgning i popularitet når der kommer til biodynamisk vin. Biodynamisk vin er økologisk certificeret vin, der er dyrket frem efter nogle helt særlige biodynamiske principper. 

Smitter over til andre brancher

Denne udviklingen har dog smittet over til helt andre brancher. Især skønhedsbranchen er blevet bidt af en økologisk udvikling, stærkt inspireret af landbruget. Økologisk skønhed- og hudpleje er produkter der består af såkaldte ‘rene’ ingredienser. Det er ingredienser der i stor grad er økologisk certificerede, og produkter der ikke indeholder skadelige stoffer som for eksempel plastik, parabener og andre kemikalier. Det er ikke kun bedre for miljøet, det er også godt for dig. Vi absorberer de stoffer vi smører på os gennem huden, og derfor er det ikke ligemeget hvad slags ingredienser din hudpleje eller dine skønhedsprodukter rent faktisk indeholder. 

Der er kommet en helt ny bevidsthed omkring dette, i forlængelse af interessen for økologisk dyrkede grøntsager og landbrugsvarer. Dette gælder også når der kommer til hårpleje. Økologisk shampoo har en voldsom vækst i skønhedsbranchen, og det at ikke ville proppe sin krop og sit hår fuldt med skadelige ingredienser, er en prioritet der du strækker sig ud over kost. 

Den økologiske udvikling er positiv både for planeten, landbruget og os som forbrugere. Der er ingen grænser for hvor langt denne tendensen kan brede sig, hvis vi går mod en mere bæredygtig fremtid. At vi går mod en forbrugertilgang der i stor grad er baseret på økologiske principper fra landbruget, er udelukkende positivt. Derfor kan du nyde dine økologiske produkter med god samvittighed, og din krop vil takke dig for det. 

Kommentarer lukket til Mange brancher har lært meget af landbruget