Anmeldelser,  Indskydelse

Sådan virker et moderne Gasfyr

Det er ikke nemt at finde ud af hvordan man gerne vil varme sit hus op, og der er mange forskellige mulige løsninger at vælge imellem. Det kan være lidt af en jungle, og især hvis ikke du bor i et hus der bare har lagt varme ind, der kommer fra et kraftværk, kan et virkelig være en udfordring at finde ud af hvordan man lige gør det hele. Man er ganske sikker på at der skal noget varme på af en eller anden slags, for ellers ender det med at blive en meget lang, og meget kold vinter, men hvordan man gør det er en helt anden sag.

Hvis ikke du er på fjernvarmenettet, så er der nogle forskellige muligheder for dig, og der er forskel på hvor populære de er. Du skal dog ikke nødvendigvis lade dig skræmme af at de ikke er så populære, for det kan blot være fordi der ikke er så mange der har fået øjnene op for, at det egentlig er en god løsning. Det kan også være at det bare er fordi det er en teknologi der er helt ny, og at der derfor ikke er så mange der kender den. Sådan er det dig ikke helt med gasfyr, og en del andre ting, for hvis der er noget man er god til når det kommer til at lave energi, og at spare på energi, så er det at man tager nogle gamle løsninger, og gør dem mere effektive, og bare generelt en del bedre. Det kan du se ved at der for eksempel er meget mere isolering i vores huse i dag, end der ville have været for 100 år siden, og endda for 30 år siden. Vinduer lukker heller ikke så meget varme ud som de gjorde førhen, og det er på trods af at de har holdt den samme funktion, og egentlig ikke har ændret sig så meget, hvis bare man kigger på det overfladisk. Der er bare nogen der har set en god mulighed for at forbedre, og så gjorde de det.

Hvad er en kondenserende gaskedel?

En gaskedel er ganske enkelt en kedel der kører på naturgas, frem for alle mulige andre slags brændstof man kan brænde af for at få varme. Det er noget du har stående inde i huset, og det er her der er en stor forskel fra fjernvarme, og til sådan en kedel. Fjernvarmen kommer nemlig fra et stort kraftværk der laver varme, og sikkert også strøm hvis det kommer fra et af de mere moderne kraft-varmeværker, og sådan en kedel står bare i et rum i dit hus, og laver en masse varme. Ikke nok med at der bliver lavet varme i sådan en kedel, men den laver også varmt vand til at du kan sende rundt i vandhaner og brusere, så du ikke behøver at gøre det i koldt vand. Den gør ganske enkelt det meste af hvad et normalt varmeværk ville kunne gøre. Det betyder at du ikke behøver betale en regning for det hver måned, men bare skal betale en gasregning, for det gas kedlen brænder af.

Men hvordan virker den?

Den virker sådan at der er et kammer inde i kedlen, hvor der bliver brændt noget gas af. Denne afbrænding skaber varme, og varmen bliver så fordelt ud i det vand der er rundt om kammeret. Det er så, igen, det det vand der flyder rundt i dine radiatorer, og kommer ud af din vandhane når du skal til at vaske op. Der er så kommet en videreudvikling af den i de sidste år, og den går ud på at man genbruger nogle af de gasser der kommer ved at man brænder sådan en gas af. Der kommer til at være nogle biprodukter, og dem har man fundet ud af at man kan bruge til en masse, og at der faktisk er meget opvarmning i dem endnu. Derfor genbruger man det, og det betyder at man opnår en meget stor udvinding af energi i forhold til hvad gassen har at byde på. Man spilder næsten ikke noget energi, og det betyder, at du, ved det samme varmeforbrug, kan komme til at ende med en mindre gasregning.

Kommentarer lukket til Sådan virker et moderne Gasfyr