Artikler

Køb læseudstyr til ældre på nettet

Som pensionist har man ofte rigeligt med tid til at fordybe sig i gode bøger, og ved at bruge de rigtige hjælpemidler mens du læser, kan du nemt undgå de værste spændinger og smerter i nakken.

Man sidder ofte utroligt stille mens man læser bøger. Den meget stillesiddende position kan nemt føre til irritationer i nakken. Derudover bliver man nemt træt i hænderne af at holde de tunge bøger. For at afhjælpe det kan du med fordel bruge et læsestativ.

Et læsestativ er en ”holder”, som bogen kan stå næsten lodret på. Dermed undgår du at skulle sidde og holde bogen hele tiden, og du undgår den foroverbøjede position, som er så skadelig for nakken. Et læsestativ kan bruges af alle, men de primære købere er tit studerende eller ældre.

For den studerende er det et perfekt hjælpemiddel, da bogen så kan stå lidt inde på bordet, mens man foran sig kan have en blok liggende til at tage notater på undervejs.

Supplér med et forstørrelsesglas med lys

Har du nedsat syn, vil en god lup eller et godt forstørrelsesglas gøre læsningen endnu lettere. Der findes mange forskellige typer forstørrelsesglas – både i størrelsen, hvordan de holdes, og hvor meget de forstørrer teksten du holder det henover.

For langt de fleste vil et forstørrelsesglas med dobbelt forstørrelse være tilstrækkeligt. For nogle kan det være en fordel at vælge et forstørrelsesglas med lys, så du både får forstørret og oplyst teksten mens du læser.

Du kan finde et stort udvalg af forskelligt læseudstyr og andre hjælpemidler til ældre på LivetSomSenior.dk.

Kommentarer lukket til Køb læseudstyr til ældre på nettet